Модерен респиратор на стойност 36 хил. лв. дари на МБАЛ

...
 Модерен респиратор на стойност 36 хил. лв. дари на МБАЛ
Коментари Харесай

Пеевски с нови дарения за две болници

 

Модерен респиратор на стойност 36 хиляди лева подари на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в Горна Оряховица националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Апаратът е обезпечен със съдействието на регионалния водач на придвижването Гюнай Далоолу, общинския ръководител на Движение за права и свободи  Йордан Керчев и Стефчо Алипиев, който е зам.-кмет на железничарската община. При подписването на контракта за подаяние шефът на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ доктор Иван Иванов изрече огромната си признателност за жеста и още един път уточни, че когато разполага с техника, екипът на болничното заведение усеща по-голяма сигурност, заяви „ Янтра през днешния ден “.

Още по тематиката: Ново голямо подаяние от Делян Пеевски

Това е Движение за права и свободи. Благородната самодейност на господин Пеевски демонстрира, че нещата, говорени по негов адрес, са пукащ се мехур. Той подарява на лечебни заведения в цялата страна техника, която избавя човешки животи, уточни регионалният ръководител на Движение за права и свободи Гюнай Далоолу.

Виж още: Движение за права и свободи даде летящ старт на дарителската акция

МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ не е първото лечебно заведение в област Велико Търново, на което Делян Пеевски оказва поддръжка. Във вторник той даде 9 400 лева на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново. Сумата ще бъде употребена за пазаруването на екран и 3 перфузора – инжектомати за тънко дозиране на лекарства и вкарването им в тялото с избрана скорост. Преди към десетина дни той даде и стотици защитни маски за най-уязвимите поданици на област Велико Търново.

Директорите на двете лечебни заведения изпратиха специфични благодарствени писма до народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той е и най-големият донор в битката против COVID-19 с над 3 милиона лв., дарени както за над 20 лечебни заведения, по този начин и за медиците, които са на фронтовата линия в битка със болестта.

Виж още: Топ донорите: Пеевски, Домусчиеви, Виваком

Общо 54 700,50 лв. са постъпили по дарителската сметка на болничното заведение в Горна Оряховица за интервала 23 март – 7 април, като с помощта на сумите лечебното заведение има към този момент 3 респиратора, един от които е преносим и е дарен от Ивелин Михайлов, чиито корени са Горна Оряховица.

Болницата е закупила с дарения и 30 броя защитни дрехи на стойност 2 271 лв.. Отделно компания „ Маркстил “ ЕООД е дарила 40 броя маски за личния състав, а „ Хигиенно-медицинска промишленост “ ЕООД – дезинфектанти за 3863 лв..

От „ Захарни фабрики “ АД неотдавна бе получено подаяние от 6 тона алкохол за над 6000 лв., а преди дни компания „ Лактима “ ЕАД подари 864 броя биокисели млека и биоайряни на стойност 1332 лв. за личния състав на болничното заведение.

Един от най- огромните благотворители в дарителската акция на МБАЛ е и сладкарската компания „ Ден и нощ “, която преведе по сметката на болничното заведение 100 000 лв..

„ Благодарни и задължени сме на всеки един – компания или жител, който в този сложен миг откликна на нашия зов и направи доблестен жест на поддръжка към лечебното заведение! Благодарим от сърце и пожелаваме на нашите донори и техните фамилии здраве и спокойни дни! “, показа шефът на МБАЛ доктор Иван Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР